Niveau 3
Door middel van leertaken en de beroepsopdracht heb ik veel onderzoek gedaan naar aspecten van het onderwijs. In de volgende opdrachten toon ik aan hoe ik mij verder heb ontwikkeld in het doen van onderzoek, verdieping van kennis en vaardigheden die helpen in mijn professionalisering:
Beroepsopdracht.doc (156,1 kB)
Leertaak 2 (semester 1.1).doc (195 kB)
Leertaak 3 sem1.2.doc (77,5 kB)
Leertaak 3, sem 1.1.doc (234 kB)
Leertaak ADHD.doc (636 kB)
Leertaak ADI.doc (1,3 MB)
Leertaak HGW.doc (2,5 MB)
Daarnaast ben ik begonnen de ontwikkelingen en disucssiepunten in het onderwijs te volgen. Zo blijf ik op de hoogte van wat er gaande is. Dit doe ik door middel van het bekijken van websites en tijdschriften, als JSW en www.rrsonderwijs.nl.
Zo ben ik er onlangs achter gekomen dat er op 12 basisscholen in Amsterdam aan tweetalig-onderwijs wordt gedaan. Ik ben van mening dat dit positief is voor de leerlingen om later makkelijker een baan te krijgen. In Amsterdam spreekt ongeveer 10% van de bevolking dagelijks Engels. Op MBO-opleidingen wordt er vaak verwacht dat leerlingen op een bepaald niveau zitten met hun Engels, maar op dit moment valt dat vaak tegen. Ik merk in de klas dat leerlingen heel vaak naar Amerikaanse/Engelse televisie kijken en hoor Engelse woorden en uitspraken in de klas. Ik heb zelf ook in Engeland gewoond als kind en zie daarin de voordelen waar ik nog steeds profijt van heb. Zo werk ik ook in de horeca, daar moet ik vaak Engels spreken. Ik zie eigenlijk wel de voordelen in van tweetalig onderwijs, voor mij is het alleen de vraag of dit al nut heeft vanaf een heel jonge leeftijd. Misschien moet er wel meer tijd worden gestoken in het vak Engels. Ik ben van mening dat dit al vanaf de kleuterklas kan. Dit wordt helaas nog niet gedaan. Wat mij een heel makkelijke oplossing lijkt is bijvoorbeeld rekenen in het Engels te geven; tellen is één van de eerste dingen die de kinderen in het Engels kunnen. Een discussiepunt wordt wel het niveau van Engels van de leerkrachten. Mijn Engels durf ik goed te noemen, maar ik heb zelf in Engeland gewoond. Veel leerkrachten zijn niet zo goed in Engels spreken. Daarom zou er op de Pabo veel meer aandacht aan besteed moeten worden.